3 Kasım 2014 Pazartesi

IBM InfoSphere Datastage SEQ Job'ı Hazırlama

Parallel job açtığımız gibi klasöre sağ tıklayoruz ve New Sequence Job diyoruz.















Daha sonra bu seq job’ı içerisinde çalışmasını istediğimiz Parallel yada başka sequence joblarını sürükleyip job’ın içerisine bırakıyoruz. Hangi sırada çalışmasını istiyorsa o şekilde paralel ve seri olarak jobları sıralıyoruz. 
















Job bitiminde ve içerisinde herhangi bir adımdan sonra bize mail gelsin istiyorsak Job içerisine Notification Activity ekliyoruz.  Notification Activity içerisine çift tıklayarak açıyoruz ve gerekli bilgileri yazıyoruz. Senders email adresi olarak datastage sunucusunu yazıyoruz ve alıcılar olarak mail gitmesini istedimiz kişilerin mail adreslerinı yazıyoruz.





















Job’ı herhangi bir sebeb yüzünden kesmek istersek örneğin bir adım çalışmadığında yada düzgün çalışmadığında Job’a Terminator Activity ekleriz. Bunun için herhangi bir bilgi girmemize gerek yok. Sadece hangi adımdan sonra Terminate edileceğini bilmesi için o adımdan  Terminator Activity’ye link çıkarılması yeterlidir.
Herhangi bir Job Activity’i çift tıklayarak açıyoruz. General sekmesinde Activity’ye vermk istedimiz ismi yazıyoruz ve Job sekmesine geliyoruz. Burada Execution Action ‘ı run yerine Reset if requered, then run seçiyoruz. Bu şu işe yarıyor seq job’u çalıştırdığımızda eğer bu activity Abort olursa bu seq job’ı tekrar çalıştırmak istediğimizde bu parallel job’ı açıp derlememiz gerekiyor fakat bunu seçtimizde derleme işlemini yapmamıza gerek kalmıyor. Seq job parallel jobları resetliyor ve yeniden çalıştırıyor.
Parallel job’da kullanılan parametrelerde bu sekmede görünür eğer bu parametrelerden birine başka bir değer vermek istersen buradan karşısına yazarak o değeri verebiliriz.




















Daha sonra Trigger sekmesine geliyoruz. Bu sekmede o activity ‘den çıkan tüm linkler bulunur. Expression Type’a tıkladığımızda o çıkış linkine zaman gidileceğini seçebiliriz.
Activity Job ‘ı düzgün çalışmışsa diğer adıma git demek istiyorsak OK-  Activity Job ‘ı Abort olduysa git Failed – gibi seçebiliyoruz. 




















Sequencer’a çift tıklayıp açtığımızda şu şekilde bir ekran görüyoruz. Burdan da sequencer’a gelen linklerin durumuna göre job’ın devam edip etmeyeceğini seçebiliyoruz. Yani hergangi biri hata aldıysa devam et yada hepsi hata aldıysa devam et şeklinde yada tersi olarak hepsi OK ise yada herhangi biri OK ise devam et şeklinde seçebiliyoruz.


















Parallel job’da olduğu şekilde de seq job’ı derleyip çalıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder